Zalmtompouce met dille dressing
DEEG
100 gr boter
18 plakjes filodeeg 5 x 12 cm
2 el sesamzaad
DRESSING
1 sjalotte
50 ml witte wijn azijn
100 ml kippenbouillon
100 ml maïsolie
2 eierdooiers
20 gr dille
SERVEREN
300 gr koud gerookte zalm
1 sjalotte
OVEN op 230 graden voorverwarmen.
BOTER smelten, bakplaat besmeren met boter, plakjes filodeeg erop en weer bestrijken met boter, bestrooi met zesamzaad. 2-3 minuten = krokant = opletten.
Bewaar deze in een bakje en doe de volgende sessie.
SNIPPER sjalotte, bak in een steelpan met witte wijn azijn, inkoken en afblussen met bouillon, voeg maïsolie toe, breng net onder kookpunt.
EIERDOOIERS in een kom, met staafmixer het vocht langzaam erbij, daarna door een zeef. Takjes van de dille fijn hakken en aan de dressing toevoegen, peper en zout.
SERVEREN, zalm in 16 dunne plakjes, snipper de sjalotte. Op het bord plaats plakje filodeeg met daarop 2 stukjes zalm en bestrooi met wat fijngehakte sjalotten, lepel dressing erover, weer een plakje filodeeg erop, 2 plakjes zalm, sjalotte, dressing en dan laatste plakje filodeeg.