1 ½ kg varkensfilet
2 dl madera
1 dl vers geperst sinaasappelsap
2 takjes rozemarijn, gekneusd
2 sinaasappelen, geschild en elk in 4 plakken gesneden
zout en peper
KERF het vetlaag ruitvormig in en wrijf in met peper en zout. Leg 2 lagen aluminiumfolie in een grote braadslee met de randen omhoog. Leg het vlees met de vetrand naar beneden en voeg daar de madera en het sinaasappelsap aan toe. Rozemarijn erbij en laat 2 uur staan. Braadslee 1 uur in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Keer het vlees voorzichtig om, leg de sinaasappelplakken erop en voeg ⅛ wliter water toe. Zet nog 30 min. in de oven. Verhoog de temperatuur naar 220 graden en voor de laatste 10 min. Vlees moet 79 graden zijn. Checken!
BRAADVOCHT in een sauskom en opdienen.