700 runderlende
3 teentjes knoflook in dunne plakjes
2 el rozemarijn gehakt
8-10 dunne plakken prosciutto, pancetta, of gerookt ontbijtspek
20 gr gedroogde wilde paddestoelen, bv porcini
ui, gehalveerd en in ringen snijden
1,5 dl rode wijn
400 gr tomaten uit blik
KNOFLOOK in kleine insnijdingen van het vlees doen, beetje over houden voor de saus.
1 EL rozemarijn over vlees met peper en zout in rubben.
PROSCIUTTO eromheen binden en 15 min. in koelkast laten rusten.
SCHROEI vlees dicht in een ovenschaal, prosciutto wordt goudbruin, haal vlees uit de ovenschaal.
PADDESTOELEN 10 min weken
UI in de ovenschaal bakken, rest knoflook en rozemarijn erbij, na paar minuten paddestoelen erbij (bewaar paddestoelen vocht). Na een paar minuten ook dit vocht erbij. Even laten inkoken
WIJN erbij, na paar minuten tomaten erbij, saus 5-10 min. laten inkoken, totdat dik is geworden. Zout en peper erbij.
ROL het vlees door de saus en stoof het 15 - 20 min. in de oven.
UIT de oven nog 15 min. afgedekt laten rusten