4 x eendenborstfilets
2 tl zeezout
2 tl kaneel
4 tl bruine suiker
zwarte peper
250 ml rode wijn
150 ml crème de cassis
1 el maïzena
250 gr frambozen
zout en peper
MAAK met een mes inkepingen in de filets. Bak het vet uit het vel. Giet bijna al het vet uit de pan.
ROER het zeezout, kaneel en de bruine suiker door elkaar en strooi over het vel en duw dit in de inkepingen.
BAK de filets met het vel naar boven gedurende 7 -12 min. (afhankelijk van de grote).
VERWARM de oven op grillstand.
MENG de wijn en crème de cassis. Giet ongeveer 100 ml in een kom en meng hierdoor de maïzena. Giet terug bij het wijn mengsel.
EEN beetje vet in de pan laten en giet het mengsel erin. Laat de saus 2 tot 3 min. al roerend zachtjes koken totdat die gebonden is. Voeg de frambozen erbij en laat ze even mee pruttelen. Maak op smaak met wat peper en zout.
ZET de filets heel even onder de grill totdat de suiker begint te karameliseren. Laat de filets even rusten en snij in dunne plakken. Beetje saus over de plakken en serveer de saus apart in een kom.