500 gr doorregen runderlappen
ui gehalveerd in schijfjes
2 smalle bleekselderij in boogjes gesneden
2 laurier
2 blaadjes salie
8 gekneusde jeneverbessen
½ l rode wijn
bloem
olijfolie
75 gr witte uien fijngesneden
15 gr gedroogde boleten / champignons
zout en peper
RUNDERLAPPEN 12 uur marineren in de groenten, kruiden, specerijen en de wijn. Haal de lappen uit de marinade en dep die droog. Zeef de marinade en laat het restant voor ⅔ inkoken. Lappen door de bloem.
VERHIT 3 el olie in een stoofpan en fruit hierin de fijn gesneden witte uien, schep ze uit de pan. Braad de lappen in de stoofpan, zonodig in 2 x. Vlees terug in de pan samen met de uien en wat zout. zeef de marinade nogmaals en doe in de pan, voeg de gedroogde boleten en of de gedroogde champignons toe.
STOOF de lappen in een gesloten pan op laag vuur gedurende 1 ½ uur. Breng saus op smaak met zout en peper