4 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 eierdooiers
cayenne peper / saffraan poeder / citroen sap
bieslook
1 kg mosselen
2 dl witte wijn
2 uien
3 wortelen
1 venkel
3 stengels selderij
500 gr visgraten / 200 gr langoustinekoppen
tijm / laurier / steranijs / tomatenpuree
Richard of kook pastis
bloem
250 gr rode mul / 250 gr heekfilets / ( poon / dorade / zeeduivel / gamba’s)
2 l visfumet
VISGRATEN en langoustinekoppen bakken met de tijm, laurier en steranijs. Dit afblussen met Richard.
GROENTE snijden.
MOSSELEN koken met peper en zout en witte wijn. Afgieten en mosselvocht bewaren.
NA flamberen, afblussen met 2 l visfumet en mosselvocht erin. Even laten koken en daarna zeven.
GROENTE bakken in grote pan, tomatenpuree meebakken, bloem erover, gezeefde visbouillon erover.
VOORDAT de vis erbij gaat kan je de soep eerst zeven om de groenten eruit te halen of de groenten erin te laten en dan de vis erin.
ALS de groenten eruit zijn gehaald kan je een klont boter in de soep doen en even de staafmixer erdoor en dan de vis in de soep.