800 gr kalfswang
2 uien fijngesneden
3 knoflook uitgeperst
60 gr boter
80 gr bloem
3 flesjes rochefort 10
laurier
jeneverbes pletten
tijm
kruidnagel
1 el stroop
1 el mosterd
peper en zout
2 eiwitten
paneermeel
bloem
PEPER en zout de kalfswangen en bak ze aan alle kanten bruin. Fruit de uien en knoflook erbij. Voeg de 3 flesjes bier erbij met de jeneverbes, tijm, kruidnagel, laurier, peper en zout. Stroop en mosterd erbij en laat het geheel 2 uur stoven totdat de kalfswangen zacht zijn.
HAAL de kalfswangen eruit en doe deze in een keukenmachine. Draai langzaam tot een pulled kalfswang. Giet het vocht door een zeef.
ROUX maken, boter in de pan smelten, bloem erdoor en mengsel even laten garen. Giet voorzichtig het vocht erdoor totdat er een stevige massa ontstaat. Voeg de pulled kalfswangen erdoor en meng alles goed.
DOE wat plasticfolie in een ovenschaal en doe het mengsel erin. Bestrooi met wat peper en zout. Zet dit 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de opgestijfde plak uit de ovenschaal en snij alles in blokjes om daar makkelijk balletjes van te draaien.
KLUTS de eiwitten, doe de paneermeel en de bloem in aparte bakken. Draai de balletjes, eerst door de bloem, dan de eiwit en dan de paneermeel.
FRITUUR de ballen op 175 graden.