Hoeveelheden zijn afhankelijk van de grote van de pan
kippenboutjes/kippenvleugels
Chorizoworst in blokjes
fijn gesneden ui/knoflook
tomaten ontveld of uit blik
blikje tomatenpuree
zak zeevruchten
bevroren doperwten
bomba rijst / 65-75 gr per persoon
visfumet of bouillon 350 gr rijst = 9dl vocht / 500 gr rijst = 1,3/1,4 L vocht
paēlla kruiden / saffraan / pimentón / peper en zout
repen rode paprika
mosselen
gekookte grote roze garnalen
OLIJFOLIE in de pan, kip braden, na enkele minuten chorizo erbij. Alles uit de pan wanneer alles gaar is.
UI en knoflook in de pan, daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree, vervolgens de zeevruchten en de rijst. Alles even meebakken.
PAĒLLA KRUIDEN / saffraan / pimentón / peper en zout erover. Doorroeren.
KIP, chorizo en doperwten erdoor. Doorroeren.
BOUILLON in de pan gieten totdat alles net niet onder staat. nog 1 keer doorroeren.
NU niet meer roeren, repen paprika mooi bovenop rond leggen met de grote roze garnalen. Mosselen er bovenop. mooi plaatje van maken!
EVEN de brander op hoog vuur en dan laag vuur. Als je geen brander hebt, dan kan je de pan ook in de oven zetten. Nu afwachten totdat het vocht is opgenomen door de rijst en dat de onderkant lichtelijk verbrand is. Niet laten aanbranden! Timing is alles.