1 kg doorregen runderlappen
5 el rode wijnazijn
250 ml water
2 laurierbladen
8 kruidnagels
1 kg uien gepeld
100 gr boter
1 el donkerbruine suiker
4 plakken ontbijtkoek
peper en zout
SNIJD de runderlappen in grote stukken. Roer in een kom de azijn en het water door elkaar. Voeg de laurierbladeren en kruidnagels toe. Leg de stukken vlees in ddeze marinade en laat ze 12 uur marineren. Schep het vlees af en toe om.
HAAL het vlees uit de marinade en laat goed uitlekken. Zeef de marinade.
SNIJD de uien in dunne ringen. Doe de helft van de boter in de pan en bak de uien lichtbruin. Roer aan het einde de bruine suiker erdoor en bak even mee. Alles uit de pan en doe de andere helft van de boter in de pan. Braadt het vlees rondom bruin. Peper en zout erbij. Doe de marinade bij het vlees. Deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur gedurende 2 - 2 ½ uur. Eventueel, tijdens het stoven wat water erbij.
NA 1 uur de uien en laurierbladen erbij.
ALS het vlees gaar is , roer de verkruimelde plakken ontbijtkoek erdoor.