2 kg mosselen
3 tenen knoflook
2 sjalot
1 stengel bleekselderij
50 gr boter
200 ml witte wijn
25 ml lavas olie (niet noodzakelijk)
KNOFLOOK, sjalot, bleekselderij grof snijden en in de pan aanfruiten in de boter.
VUUR hoog en mosselen erbij. Blus af met witte wijn en gaar ze al roerend totdat ze open zijn.
GIET de mosselen af en bewaar het kookvocht.
SAUS:
kookvocht
50 gr boter
50 gr gerookte boter (gerookte olijfolie)
1 citroen
ROOK de boter in een rookoven. Als je toch gaat roken maak dan 1 of 2 pakjes boter.
ZEEF het kookvocht en kook in tot de helft. Voeg blokje koude boter toe met een staafmixer. Doe dit ook met de gerookte boter.
MAAK de saus af met wat citroen, peper en zout.
MOSSELEN kunnen weer terug in de saus en verwarm ze hierin weer op.
MOSSELEN serveren in een mooi diep bord en giet er wat lavas olie over.