lamsbout z/b
150 ml rode wijn
150 ml lamsfond
bloem
wortelen, prei en courgette
aardappeltjes
knoflookjes in grove stukken
rozemarijn
zout en peper
INKEPINGEN in het lam maken, stop daar de knoflook in en leg er wat omheen. Zout en peper erover met wat takjes rozemarijn. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 20 min.
DRAAI het lam om. Aardappeltjes erbij en mengen, 15 min. terug in de oven.
LAM omdraaien en weer 15 min. terug in de oven.
WORTELEN en prei erbij, lam weer omdraaien en weer 15 min terug in de oven.
COURGETTE erbij, lam omdraaien en weer 15 min. terug in de oven.
VLEES en groente uit de pan en houd dit warm.
LEPEL aan de bovenkant het vet weg en laat het braadvocht erin. Bloem erover en maak er een roux van, 2 min. doorroeren. Wijn en fond erbij. 2 min. koken. Zeef de jus en klaar. Serveer apart.