80 gr boter
100 gr bloem
250 gr melk
250 gr garnalen bouillon (visfond met daarin garnalen)
6 gr gelatine
laten weken
2 eierdooiers
50 gr slagroom
witte peper / zout
Cayenne peper
paar druppels tabasco
1 el platte peterselie fijngesneden
BOTER in de pan, melk en bouillon mengen.
BIJ bruisende boter de bloem erdoor en laten garen.
IN stappen mengsel melk en bouillon erdoor en laten garen.
PAN van het vuur en de gelatine erdoor. Kruiden en garnalen erdoor, als laatste de peterselie.
KROKET MAKEN:
5 eiwitten
10 gr bloem
krulpeterselie
fijn en grof paneermeel
LAAT de ragout even in de koelkast opstijven.
RAGOUT door fijn paneermeel halen en een kroket maken.
KROKET door eiwit dan de bloem halen. Vervolgens door grof paneermeel.
KROKET 3 min. bakken op 180 graden, op het laatst even wat krulpeterselie in de frituur bakken.
SERVEREN met schijfje citroen en de gebakken peterselie.