MARINADE voor ongeveer 8 koteletten:
2 el donkere basterdsuiker
2 tenen knoflook geperst
2 el ketjap manis
4 tl gedroogde tijm
4 el Dijonmosterd (fijn)
4 el olijfolie
MENG de suiker, knoflook, ketjap, tijm, mosterd. Olie erdoor roeren tot homogene massa.
Proeven en naar behoeve bovengenoemde ingrediënten extra toevoegen.
KOTELETTEN aan beide kanten met mengsel insmeren. +- 30 minuten laten intrekken.
OVEN voorverwarmen op 200 graden. Lamskoteletten in braadslede rosé bakken (ongeveer 10 minuten).
SAUS:
1 sjalot
boter
2 el balsamico azijn]
1 pot kalfsfond
250 ml slagroom
SJALOT bakken in boter. Balsamico azijn erbij. Tot ¾ laten inkoken. Kalfsfond erbij en weer tot ¾ laten inkoken. Slagroom erbij en zachtjes laten inkoken tot sausdikte.