1,5 kg kalfsschenkel
30 gr bloem
3 el boter
1 grote ui fijngesnipperd
2 knoflook
3 wortels in stukjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
1,2 dl witte wijn
1,2 dl kippenbouillon
400 gr blokjes tomaat uit blik
½ tl suiker
2 tl gedroogde rozemarijn
zout en peper
Voor de gremolata (mengsel):
4 el fijngehakte peterselie
geste van 2 citroenen
3 knoflook fijngehakt
VLEES door de bloem, gemengd met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan. Braad de schenkel bruin. Doe ze in de slowcooker, zet ze rechtop in de bodem. Boter in de pan en bak de uisnipper, knoflook, wortels en bleekselderij. Doe dit alles in de slowcooker en voeg de wijn, bouillon, tomaat, suiker en rozemarijn toe. Doe de deksel op de slowcooker en zet op stand laag 7-8 uur. (stand hoog 3-4 uur). Meng vlak voor de eindtijd de gremolata. Maak de stoofpot op smaak met peper en zout en bestrooi met de gremolata.
SERVEER het vlees met het merg erin of smeer het merg op geroosterd brood.