1,5 kg runderwangen
250 gr rookspek
6 worteltjes
500 gr champignons
6 uien
4 tenen knoflook
1 fles goede rode wijn
1 el bloem
1 tl jeneverbes
1 tl peperkorrels
1 bouquet garni
100 gr boter
zout
SNIJD het vet van de runderwangen en snijd het vlees in stukken van 5 cm. Snijd het spek in plakjes.Worteltjes in staafjes. Snipper de ui en knoflook. Champignons doormidden.
VERHIT de boter in schaal en bak de wangen en het spek 10 min. op laag vuur. Haal het vlees eruit en bak de uien, knoflook, jeneverbes en peper 10 min. in de boter. Oven voorverwarmen op 160 graden.
LEG het vlees in het vet, voeg de bloem toe en bak 5 min. Doe de worteltjes en champignons erbij, voeg de fond en de rode wijn toe, bouquet garni erin en op smaak brengen met peper en zout.
3 UUR in de oven of wanneer het gaar is, dus af en toe controleren. Laat 15 min. voor het opdienen rusten.
RUNDERWANGEN kunnen ook worden vervangen door kalfswangen of varkenswangen.