10 sjalotten
1 knoflook
½ prei
90 gr tomaten
4 zwarte peperkorrels
laurier
2 takjes basilicum
1 el kerriepoeder
100 ml noilly prat
50 ml cognac
1 l visbouillon
200 ml slagroom
8 gepelde gamba’s
300 gr gamba schalen
lente ui in ringen
bieslook
GAMBA SCHALEN in de pan met daarbij de sjalotten en knoflook. Na het aanfruiten de prei, tomaat, peperkorrels, laurier, basilicum en kerriepoeder erbij. Paar minuten roeren.
AFBLUSSEN met Noilly prat en cognac. Visbouillon en slagroom erbij. 30 minuten zachtjes koken. Soep door een zeef, peper en zout, in de koelkast.
VERWARM de soep, boter in blokjes, opschuimen met staafmixer. Lente uitjes in ringen, bieslook en basilicum fijnhakken, doe in een soep bord/kom.
GAMBA spiesjes met kerrie bestrooien en bakken.