1 kg ossenhaas
400 gr gemengde bospaddestoelen
180 gr prosciutto
2 vellen bladerdeeg
1 sjalot en een knoflook fijn snijden
½ bosje bladpeterselie fijn hakken
2 eieren
1 el bloem
boter, peper en zout
BOTER smelten en de op kamertemperatuur ossenhaas rondom dichtschroeien. 15 min. laten rusten in koelkast.
PADDESTOELEN grof hakken in de keukenmachine.
BOTER in de pan en stoof de sjalot, knoflook en paddestoelen tot vocht is verdampt is. Peterselie, peper en zout erdoor. In kom doen en in koelkast laten opstijven. Dit is een Duxelle.
HUISHOUDFOLIE op aanrecht, prosciutto verdelen, Duxelle over de prosciutto verdelen en strak oprollen. Laten rusten in de koelkast.
BLADERDEEG op beetje ingevette bakplaat uitrollen. Rol ossenhaas erin en aan de onderkant 5 cm overlappen. Uiteinden dichtplooien.
HAAL het stuk van de bakplaat en leg daarop een stuk bakpapier. Leg het stuk met de overlappende naad naar beneden.
EIEREN kloppen met een klein scheutje water het stuk bestrijken.
40 MINUTEN in een voorverwarmde oven.
Saus
sjalot in repen
port / laurier / tijm
runderfond
STOOF sjalot in pan met boter, scheutje port en flamberen. Fond, tijm en laurier erbij en inkoken. Klontjes koude boter erdoor met een garde.