6 kippenbouten
1 fles rode wijn
boter
3 laurierblad en 2 takken tijm
250 gr spekjes
20 zilveruitjes
200 gr champignons
1 l kippenbouillon
125 ml cognac
blikje tomatenpuree
1 tomaten in blik
1 el bloem
2 el gehakte peterselie
schijfjes worteltjes
sjalotten en knoflook
KIP, wijn, laurier, tijm, peper en zout in kom een nacht laten intrekken.
SPEKJES, ui en champignons in aparte pan bakken en apart houden.
KIP droog deppen, wijn marinade bewaren. Kip in de boter aanbraden en bestrooien met bloem. Kip eruit en cognac erin om alles los te bakken.
KIP terug in de pan met de champignons, ui, wijn marinade, spek, bouillon, tomaten, tomatenpuree.
1 UUR laten pruttelen.
SAUS kan je dikker maken met boter en bloem.
TIP: dit gerecht een dag van te voren maken!