1 kg diverse vissoorten in blokken gesneden
2 l visfumet / bouillon
2 x ui in halve ringen
knoflook
venkel in halve ringen
prei
4 tomaten
verse takjes tijm
laurierblad
saffraan
tomatenpuree
1 el bloem
kook pastis (bij Hanos) anders Richard of pernod
schillen van een sinaasappel
peper en zout
TOMATEN ontvellen en pitjes verwijderen.
UI in halve ringen snijden. Ui en knoflook in olijfolie aan fruiten. Tomaten puree meebakken. Venkel, prei, tomaat en saffraan erbij.
BLOEM erover strooien en flamberen met pastis.
VISFUMET erbij, tijm, laurierblad en schillen van een sinaasappel toevoegen. Dit 45 min. laten pruttelen.
PEPER en zout toevoegen, takjes, schillen van sinaasappel en laurierblad uit de soep halen. Vis erbij en een paar min. laten meekoken. Vis is snel gaar.