400 gr stoofvlees van hert of ander wild
300 vet, zoals spek of procureur
200 varken
100 lever
plakjes ontbijtspek
1 ei
boter
2 sjalotten
1 knoflook
5 gr calvados (cognac) en 5 gr port
20 gr nitrietzout
nootmuskaat
50 gr veenbessen
50 gr hazelnoot
SNIJD al het vlees in stukken en meng met de gestoofde sjalotten, knoflook, calvados, port, en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
VLEES door een vleesmolen met een grove maling.
PATÉ vorm beboteren en overlappend bedekken met de repen ontbijtspek, zodanig dat de bovenkant dicht kan.
MENG het ei, de hazelnoten en de veenbessen onder het gemalen vlees en schep het vlees in de patévorm. Duw het vlees aan en plooi de plakjes spek naar binnen toe, zodat alles mooi bedekt is met een dun laagje spek.
ZET een diepe ovenschaal in de oven en vul hem gedeeltelijk met water. Oven op 100 graden en laat de paté 2,5 uur garen. Laat de paté daarna afkoelen.