1,25 KG kalfsmuis
5 dl witte wijn
5 dl kippenbouillon
grote ui in 4 stukken
2 geplette knofloken
1 wortel grof gehakt
1 selderij grof gehakt
3 laurierbladen en 10 peperkorrels
ALLES in de pan, ⅔ van het vlees onder water, vlees 1 ½ uur laten stoven. Af en toe omdraaien. 30 min. laten afkoelen.
ZEEF bouillon en kook in tot de helft.
SAUS:
Tonijn in blik in olijfolie
15 gram dungesneden ansjovisfilet
2 eierdooiers
2 el citroensap
1,25 dl olijfolie
kappertjes en peterselie
Tonijn en ansjovis in keukenmachine met de eierdooier, citroensap en gedeelte van de bouillon erbij totdat het een glad mengsel wordt. Eventueel wat meer bouillon erbij.
LANGZAAM de olie erbij totdat het een dikkere saus wordt. Eventueel afmaken met wat zout erbij.
GARNEER met kappertjes en peterselie.